Hotell i Zanzibar

Det finns hotell med olika standard och i olika prisklasser så det finns något för alla. Det kan dock vara bra att fundera på vad man vill göra på semester, vill man bo i en stad, som Stone Town, eller i princip på stranden, ska det vara lyxigt eller spartanskt osv. Att hitta ett boende som passar en behöver inte vara svårt men det är betydligt lättare om man vet vad man letar efter.

Olika alternativ

Om man åker på en ren sol- och badsemester och bara ta det lugnt kan det bästa alternativet vara att bo på ett avlägset hotell precis intill stranden. För någon som förvisso vill sola och bada lite men även vill göra många aktiviteter, kunna gå runt och se sig omkring kan samma hotell vara ett väldigt dåligt alternativ. Detsamma gäller prisklassen på hotellet. Om man mest vill spendera sin tid på hotellet kan det vara värt att spendera lite extra för att få all-inclusive och att hotellet erbjuder bekvämligheter och aktiviteter som man vill ha. Har man däremot inställningen att hotellet bara är ett ställe att sova på kan det vara mer värt att spara in en slant på hotellvistelsen för att istället kunna spendera på safari eller restaurangbesök. Oavsett är det alltid en god idé att lägga lite tid på efterforskningar, kolla recensioner och jämför olika alternativ.

Hotell i Zanzibar

Hotellrum

Det mest traditionella när man bor på hotell är att bo i ett hotellrum, det finns naturligtvis även på Zanzibar. Man kan finna allt från enklare hotellrum till lyxiga sviter, det beror på preferens och budget, vart och hur man vill bo under semestern. Det finns t.ex. hotell vid riktiga paradisstränder men hotellet kan då vara en bit från en stad eller olika aktiviteter. Det går förstås att ta sig runt på ön ändå men om man åker på semester huvudsakligen för att utforska och se sig omkring kan det vara bättre att bo närmare en stad och/eller en hamn där det går båtar till fastlandet och andra öar i öriket.

Hotell i Zanzibar

Strandnära

Strandnära hotell kan vara helt fantastiskt. Då bor man ofta i en bungalow eller liknande och kan bo på stranden, eller kanske till och med i vattnet. Man kan då ha alla bekvämligheter som hotell erbjuder men ändå ha ett separat boende, vilket kan vara väldigt skönt. Det kan vara särskilt trevligt om man är ett större sällskap och inte vill vara uppe i andra människor eller om man har barn och vill att de ska ha mer yta att springa runt. När man bor i en egen stuga eller bungalow kan det också finnas en separat uteplats i anslutning till boendet som man kan njuta av.

Hotell i Zanzibar

Smekmånad

Zanzibar kan vara en fantastiskt plats att åka till för att fira smekmånad. Då kan det vara en extra härligt att ha ett eget, avskilt boende så man verkligen får vara ifred och njuta av sin semester som nygifta. Vissa hotellanläggningar erbjuder riktig lyx och en närmast paradislik upplevelse. Ni kan sola på privata solstolar på er egen terass, när ni vill svalka av er kan ni antingen gå ner längs den vita stranden till det kristall klara havet eller ta ett dopp i en underbar pool. Ni kan själva avgöra om ni vill äta frukost på terassen, bland grönska och blomster på hotellområdet eller på stranden, likaså med middag kan avnjutas i de mest makalösa miljöer. Flera hotell har också SPA med olika sorters massage och andra avstressande och romantiska behandlingar. Efter en avslappnande dag fylld med romantik kan ni sova ut i en sagolik himmelssäng.